Voor optimaal bewegen

Online afspraak maken

Mooi weer, maar welke slippers en sandalen zijn dan geschikt?

Met tips voor kinderen die zolen dragen!!!

Veel mensen zijn op zoek naar tips over hoe ze het beste met het dragen van de zolen in de zomer kunnen omgaan. En dat geldt zeker voor de schoenen van de kinderen.

Want, veel mensen dragen het liefst slippers en sandalen in de zomer. Of gewoon lekker op blote voeten.

 

Wat is nu goed???

 

(Teen)slippers

Om een slipper niet te verliezen tijdens het lopen, ga je automatisch 'klauwen' met je tenen. Ook als je slipper meerdere bandjes heeft. Het klauwen van de tenen zorgt ervoor dat heel veel spieren in je voeten en benen overbelast raken. Hierdoor loopt je een hoger risico op het krijgen van een hielspoor of een peesplaat ontsteking. Niet voor niets zien podotherapeuten vanaf september een toename in deze klachten.

 

"Kan ik dan nooit meer een slipper dragen???"

 

Jawel, maar gebruik deze alleen waarvoor hij bedoeld is; bij het zwembad en het strand! Zo bescherm je je voeten tegen vuil en gevaarlijke voorwerpen.

 

Sandalen

Sandalen zijn open, luchtige schoenen. In een aantal gevallen zijn deze geschikt om je podotherapeutische zool in te dragen. Let er bij de aanschaf dan op dat de sandaal beschikt over een uitneembaar voetbed

 

"Waar moet ik nog meer op letten???"

 

Het beste heeft een sandaal een dichte hiel. Een dichte hiel kan er beter voor zorgen dat je hiel op de juiste manier landt tijdens het lopen. Daardoor verloopt de stap beter en krijg je minder snel last van klachten.

De hakhoogte zou maximaal 3 cm moeten zijn. Een hogere hak kan teveel druk op de voorvoet geven.

Heb je sandalen gekocht en passen je zolen er niet helemaal goed in? Neem dan even contact op en dan kijken we of de zolen enigszins aangepast moeten worden. Soms is het mooier om aparte zolen voor de sandalen te maken. 

 

"Dus met sandalen en zolen kan ik een flinke wandeltocht maken???"

 

Nee, helaas is dat niet verstandig. Om goed te kunnen lopen gebruik je het beste een dichte schoen met een sluiting (veter of klittenband) waar je zolen goed in passen.

Je voeten hoeven dan veel minder hard te werken en de combinatie van schoen en zool helpt je voet met een goede afwikkeling. Dus weet je dat je veel gaat lopen? Museum, winkelen, wandeltocht door de natuur? Zorg dan dat je dichte schoenen draagt. En stop je slippers eventueel in je rugzak of tas, dan kan je je voeten lekker even laten luchten tussendoor ;-)

 

Sandalen met een uitneembaar voetbed voor kinderen

Voor kinderen is er helaas maar een klein aanbod in sandalen met een uitneembaar voetbed. En het aanbod wordt helemaal klein of is gewoon niet te koop, als we daar de eis van een dichte hiel nog aan toevoegen.

Afhankelijk van de reden dat je kind zolen draagt, hebben we tijdens het consult samen al besproken in welke mate het voor jouw kind van belang is om de zolen al dan niet in sandalen te dragen. 

Op dit moment (zomer 2020) hebben de merken Braqeez, Shoesme, Geox, Koel4kids, Superfit en Rad-Rag aanbod in kindersandalen met een uitneembaar voetbed.

Dit aanbod is natuurlijk aan verandering onderhevig. En Expert Movement is in principe terughoudend met het adviseren van websites, merken en winkels. Maar omdat vrij lastig is om helder te krijgen wat het aanbod is, wil ik hier toch een uitzondering maken. 

Via de website van TopShoe.nl kan je met behulp van goede filters een indruk krijgen van het huidige assortiment. TopShoe.nl is een bundeling van lokale, 'betere' schoenwinkels. Voor het passen van en advies krijgen over schoenen, en zeker van kinderschoenen, ga je natuurlijk het beste naar je lokale, betere schoenwinkel.

En als je twijfelt over de aankoop van nieuwe schoenen, mag je als cliënt van Expert Movement altijd met je nieuwe aanwinst langskomen voor advies of het net even bijschaven van je BORGinsole zodat ze perfect passen. 

 

Blote voeten

Het lopen op blote voeten is eigenlijk heel natuurlijk. En ook goed; het is een goede training.

 

Maar niet voor iedereen!

 

Het hangt erg van je voetprobleem of ziekte af of het lopen op blote voeten voor jou goed is. 

In het algemeen kun je stellen dat het voor mensen met een verslechterd gevoel in de voeten, het gevaarlijk kan zijn om op blote voeten te lopen. Dit is vaak het geval bij mensen met diabetes. Maar ook komt dit probleem voor bij mensen met reuma. Daarnaast is het voor mensen met reuma vaak helemaal niet mogelijk om zonder schoenen te lopen.

En natuurlijk zijn er nog allerlei andere redenen waarom je beter wel of niet op blote voeten zou kunnen lopen.

 

Om precies te weten wat voor jou geldt, maak je het beste een afspraak.

Dat kan het snelst via de online agenda.

Klik hier voor mailen of bellen.