Voor optimaal bewegen

Online afspraak maken

Wat is podotherapie

Tijdens een bezoek aan de praktijk wordt in een uitgebreid gesprek samen met jou in kaart gebracht wat je hulpvraag precies is. Deze hulpvraag zal altijd de basis zijn voor het opstellen van het behandelplan.

Vervolgens word je podotherapeutisch onderzocht. Dit betekent dat we op zoek gaan naar de oorzaak van een eventuele pijnklacht of wanneer je geen pijn hebt, onderzoeken we of preventieve maatregelen zinvol zijn om klachten te voorkomen en zodoende zo lang mogelijk optimaal te kunnen blijven bewegen.

Het podotherapeutische onderzoek bestaat uit het onderzoeken van de bewegingsmogelijkheden van je voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Tevens wordt er gekeken naar hoe je staat en loopt. Dit doen we met behulp van vier high-speed camera’s zodat we zelfs de meest subtiele bewegingen die vaak niet met het oog zichtbaar zijn, kunnen beoordelen. Tevens vindt er een uitgebreide beoordeling van je (sport- en/of werk-)schoenen plaats en krijg je hier een persoonlijk advies over.

Sportpodotherapie

Omdat Expert Movement (Sport-) Podotherapie is gespecialiseerd in sportpodotherapie, hebben we ook verstand van allerlei sportspecifieke bewegingen. Indien nodig worden deze bewegingen ook onderzocht. Zo beschikken we ook over de mogelijkheid om wielrenners te analyseren op hun eigen fiets.

Soms is het nodig dat een sportonderzoek op een sportlocatie of buiten gebeurd. Dit wordt uiteraard altijd met jou besproken.

 

Behandelplan

Vervolgens wordt het behandelplan opgesteld. Het kan zijn dat je BORGinsole® (podotherapeutische zolen) nodig hebt om via je voeten je bewegingen te corrigeren of te beïnvloeden. En soms is alleen een goed schoenadvies al voldoende om van je klachten af te komen of krijg je oefeningen mee. Ook komt het voor dat we samenwerken met bijvoorbeeld een fysiotherapeut, manueel therapeut of osteopaat om een optimaal resultaat te bereiken.

 

BORGinsole®

Bij Expert Movement (Sport-) Podotherapie krijg je unieke zolen! 

Nadat er een 3 D scan is gemaakt van je voeten, wordt er met behulp van de informatie van het onderzoek een digitaal ontwerp voor je BORGinsole® gemaakt. Vervolgens worden deze gerobotiseerd vervaardigd, zodat een perfecte pasvorm gegarandeerd is. De BORGinsole® zijn uit één stuk EVA materiaal vervaardigd, dat evengoed verschillende hardheden kan combineren. Het grote voordeel is dat er geen milieuonvriendelijke lijmen en oplosmiddelen meer nodig zijn. Ook het gebruik van leer en dus looizuur behoort tot het verleden. Een ander groot voordeel is dat de BORGinsole® gewassen kunnen worden in de wasmachine op maximaal 40 graden. Hygiëne is dus gewaarborgd.

En mocht je het lastig vinden om je BORGinsole® te wisselen van schoen naar schoen? Kies dan voor een extra paar. Op een extra paar krijg je een mooie korting!