Expert MovementBovenbenen

Pijn aan de buitenzijde bovenbeen/knie (iliotibiaal frictie syndroom)

Welke klachten? 

Een vaak scherpe pijn net boven de knie aan de buitenzijde van het bovenbeen. Deze klacht wordt vaker gezien bij hardlopers, bij beoefenaars van atletiek en bergwandelaars.

Wat is het? 

De iliotibiale band is een peesplaat die een spier (de tensor fascia latae) verbindt met het bekken. De peesplaat hecht via de knie aan op het onderbeen.

De band kan ook erg strak gespannen zijn zonder dat dit de scherpe pijn bij de knie veroorzaakt. Dan is er sprake van een andere diagnose.

Wat kan Expert Movement voor je doen? 

Door middel van een uitgebreid onderzoek wordt achterhaald wat precies de oorzaak van je klachten is. Als een verkeerde stand van het lichaam tijdens het bewegen de oorzaak is, worden er BORGinsole podotherapeutische zolen gemaakt. Bij deze klacht is ook een goed (sport)schoen advies belangrijk en vaak wordt er samengewerkt met een fysiotherapeut.

Hamstring blessure

Welke klachten? 

Bij een acute hamstring blessure heb je een plotselinge, felle pijn ervaren in het bovenbeen, aan de achterzijde. Meestal tijdens het sporten. Dit kan aanvoelen als een zweepslag. Ook kan er een blauwe plek zichtbaar zijn.

Als het nog niet zover gekomen is, kan je toch last hebben van de hamstrings. Vaak gaat het dan om pijn en stijfheid, tijdens en/of na het sporten.

Wat is het? 

Met de ‘hamstrings’ worden vier spieren in het bovenbeen bedoeld. Deze spieren zijn snel ‘verkort’, waardoor bewegen niet efficient gaat. Er kunnen zich dan afvalstoffen in de spieren ophopen of er kan een scheurtje ontstaan.

Wat kan Expert Movement voor je doen? 

Door middel van een uitgebreid onderzoek wordt achterhaald wat precies de oorzaak van je klachten is. Als een verkeerde stand van het lichaam tijdens en het bewegen de oorzaak is, worden er BORGinsole podotherapeutische zolen gemaakt. Bij deze klacht is ook een goed (sport)schoen advies belangrijk. In sommige gevallen wordt er een Herzog compressie short aangemeten.

Vaak werken we bij deze klacht samen met een fysiotherapeut.

Pijn, doof gevoel, tintelingen buitenkant/achterkant bovenbeen

Welke klachten? 

Zenuw pijn, een doof gevoel, tintelingen in het bovenbeen, soms uitstralend naar het onderbeen en de voet. Hoesten, niezen en persen kunnen de pijn opwekken.

Wat is het? 

Deze klachten passen bij een hernia (HNP). Bij een hernia is er een uitstulpende tussenwervelschijf die op een zenuw duwt. De desbetreffende zenuw loopt van de onderrug richting de voeten.

Wat kan Expert Movement voor je doen? 

Bij een hernia is het belangrijk dat je je door de huisarts laat onderzoeken.

Expert Movement wordt vaak na een hernia geraadpleegd, of op verwijzing van de huisarts of neuroloog.

Een verkeerde stand van het lichaam tijdens het staan en bewegen kan de oorzaak zijn van het overbelast raken van de rug. In dat geval worden er BORGinsole podotherapeutische zolen gemaakt.

Ook wordt er bij deze klacht vaak samengewerkt met de fysiotherapeut.

Spataderen (Varices)

Welke klachten? 

Vermoeid, zwaar gevoel in de onderbenen, soms ook in de bovenbenen. Soms zijn er verdikte, soms kronkelende aderen zichtbaar, of juist dunne, aan de oppervlakte liggende ‘berken takjes’ (adertjes) zichtbaar. Deze kunnen jeuken en soms pijn doen.

Maar soms zie je helemaal niets aan de buitenkant en kunnen er toch dieper in het been spataderen aanwezig zijn.

Wat is het? 

De slagaderen pompen het bloed vanuit je hart naar beneden, richting je voeten. Dit bloed wordt door de aderen weer terug omhoog gebracht. Aan de binnenkant van de aderen zitten ‘klepjes’ die het bloed richting het hart brengen en ervoor zorgen dat het bloed niet terug richting de voeten zakt. Als de klepjes beschadigd zijn of de wand van de aderen slapper wordt, dan zakt het bloed toch wat terug richting de voeten. De aderen of gedeelten daarvan, kunnen hun werk dan niet zo goed doen. Het gedeelte dat niet goed werkt, wordt een spatader genoemd.

Wat kan Expert Movement voor je doen? 

Specialisten in het behandelen van spataderen zijn de huidtherapeut, de fleboloog of de dermatoloog. Voor de huidtherapeut heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Voor de fleboloog of dermatoloog wel.

De behandeling kan bestaan uit het aanmeten van therapeutische elastische kousen (TEK), laseren of inspuiten en/of operatieve behandeling.

Alleen als sprake is van lichte hinder van de spataderen en onderzocht is dat er geen ernstiger problemen aan de hand zijn, dan kan Expert Movement compressiekousen van Herzog bij je aanmeten en bestellen.

Wil je zo snel mogelijk zelf een afspraak maken??? Ga dan naar de online agenda.

Klik hier voor mailen of bellen.