Expert MovementRug

Rug

Lage rug klachten (a-specifieke rug klachten)

Welke klachten?

Pijn in de lage rug, soms ook de heupen/billen, hoger in de rug, nek/schouders of is er sprake van hoofdpijn. Aan beide kanten of aan één kant. Het betreft vaak een zeurende pijn die meestal optreedt bij langer lopen en staan/slenteren.

Wat is het?

De spieren, pezen en banden van de lage rug zijn overbelast geraakt. De oorzaken hiervan kunnen een verschil in beenlengte en/of een afwijkende voetstand zijn tijdens staan en lopen.

Wat kan Expert Movement voor je doen?

Met behulp van een uitgebreid onderzoek brengen we in kaart welke gewrichten aan de overbelasting bijdragen. Dit doen we door een lichamelijk onderzoek, het onderzoeken van je lichaam in stand en het onderzoeken van de manier waarop je loopt.

De klachten kunnen over het algemeen heel goed verholpen worden met behulp van podotherapeutische BORGinsole. Soms krijg je nog oefeningen mee of is het nodig om enkele sessies bij de fysiotherapeut te ondergaan.

Hernia (HNP)

Welke klachten?

Bij een hernia heb je niet persé last van je rug, maar straalt de pijn vanuit je rug naar je been en soms door naar de voet. Ook kan een doof gevoel of uitval ontstaan.

Wat is het?

Een tussenwervelschijf heeft een uitstulping gekregen, die op een zenuw drukt. Hierdoor kunnen de klachten over zo’n ‘lang’ gedeelte (van rug tot teen) aanwezig zijn.

Wat kan Expert Movement voor je doen?

In de acute hernia fase kan en mag Expert Movement niets voor je doen. De huisarts is dan echt de aangewezen persoon om naar toe te gaan. Meestal kom je na een hernia met een verwijzing van de huisarts of de neuroloog bij een podotherapeut terecht, als deze vermoedt dat de stand van het lichaam een rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de hernia. Maar meestal komen mensen zelf na langere tijd naar een podotherapeut toe.

Met behulp van een uitgebreid onderzoek brengen we in kaart welke factoren mogelijk hebben bijgedragen aan het ontstaan van de hernia. Dit doen we door een lichamelijk onderzoek, het onderzoeken van je lichaam in stand en het onderzoeken van de manier waarop je loopt.

Meestal worden er podotherapeutische BORGinsole voor je gemaakt. Ook een goed schoenadvies is essentieel en krijg je advies over je belastbaarheid. Soms krijg je nog oefeningen mee of wordt er aanvullend samengewerkt met de fysiotherapeut of oefentherapeut Mensendieck.

Wil je zo snel mogelijk zelf een afspraak maken? Ga dan naar de online agenda.
Klik hier voor mailen of bellen.