Expert MovementSchenen

‘Shin splint’ of mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS)

Welke klachten? 

Meestal geeft deze klacht een zeurende, irritante pijn aan door voorzijde van het onderbeen (scheen). Soms komt de klacht aan beide benen voor.

In eerste instantie ontstaat deze klacht na het sporten, maar later kan de klacht ook tijdens het sporten opkomen. Het duurt steeds langer voordat de pijn weg is en gaat soms helemaal niet meer weg.

Wat is het? 

De term ‘shin splint’ wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor verschillende scheenbeen klachten. De wetenschap is ook wat verdeeld over wat het nu precies is; er kan sprake zijn van een irritatie van het botvlies maar het kan ook van de aanhechting van een pees betreffen. En soms betreft het een spier die de pijn veroorzaakt. In dat geval is de diagnose anders.

Wat kan Expert Movement voor je doen? 

Door middel van een uitgebreid onderzoek wordt achterhaald wat precies de oorzaak van je klachten is. Als een verkeerde stand van het lichaam tijdens en het bewegen de oorzaak is, worden er BORGinsole podotherapeutische zolen gemaakt. Bij deze klacht is ook een goed (sport)schoen advies belangrijk. In sommige gevallen worden er Herzog compressie kousen aangemeten.

Het kan ook voorkomen dat aanvullend de hulp van een fysiotherapeut ingeschakeld wordt.

Spataderen (Varices)

Welke klachten? 

Vermoeid, zwaar gevoel in de onderbenen, soms ook in de bovenbenen. Soms zijn er verdikte, soms kronkelende aderen zichtbaar, of juist dunne, aan de oppervlakte liggende ‘berken takjes’ (adertjes) zichtbaar. Deze kunnen jeuken en soms pijn doen.

Maar soms zie je helemaal niets aan de buitenkant en kunnen er toch dieper in het been spataderen aanwezig zijn.

Wat is het? 

De slagaderen pompen het bloed vanuit je hart naar beneden, richting je voeten. Dit bloed wordt door de aderen weer terug omhoog gebracht. Aan de binnenkant van de aderen zitten ‘klepjes’ die het bloed richting het hart brengen en ervoor zorgen dat het bloed niet terug richting de voeten zakt. Als de klepjes beschadigd zijn of de wand van de aderen slapper wordt, dan zakt het bloed toch wat terug richting de voeten. De aderen of gedeelten daarvan, kunnen hun werk dan niet zo goed doen. Het gedeelte dat niet goed werkt, wordt een spatader genoemd.

Wat kan Expert Movement voor je doen? 

Specialisten in het behandelen van spataderen zijn de huidtherapeut, de fleboloog of de dermatoloog. Voor de huidtherapeut heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Voor de fleboloog of dermatoloog wel.

De behandeling kan bestaan uit het aanmeten van therapeutische elastische kousen (TEK), laseren of inspuiten en/of operatieve behandeling.

Alleen als sprake is van lichte hinder van de spataderen en onderzocht is dat er geen ernstiger problemen aan de hand zijn, dan kan Expert Movement compressiekousen van Herzog bij je aanmeten en bestellen.

Wil je zo snel mogelijk zelf een afspraak maken??? Ga dan naar de online agenda.

Klik hier voor mailen of bellen.