Expert MovementBovenkant van de voet (wreef)

Pijn of vermoeidheid

Welke klachten?

Bij langer lopen en staan merk je dat je voeten snel vermoeid zijn en/of heb je pijn bovenop de voet. Met stevige schoenen heb je vaak minder snel last. Open schoenen of slippers versnellen het ontstaan van de klachten.

Wat is het?

De oorzaak van deze klacht kan zeer divers zijn en het gaat te ver om hier alle oorzaken te behandelen. Meestal veroorzaakt de stand van het lichaam een overbelasting van één of meer onderdelen van de voet.

Wat kan Expert Movement voor je doen?

De podotherapeut onderzoekt wat de oorzaak is van het ontstaan van de klachten en stelt vervolgens een behandelplan op. Je ontvangt een goed schoenadvies en meestal worden er BORGinsole podotherapeutische zolen gemaakt. Deze zorgen ervoor dat de voet weer optimaal kan bewegen. De pijnlijke en vermoeide onderdelen van de voet kunnen dan tot rust komen en de klachten doen afnemen. Soms wordt de voet tijdelijk ingetapet, krijg je oefeningen mee of wordt er samengewerkt met een fysiotherapeut.

Vermoeidheidsbreuk (mars fractuur)

Welke klachten?

Pijn in de middenvoet waarmee je vaak wel gewoon kunt lopen. Wanneer je gaat sporten of zwaar belasten, kan het zijn dat de pijn snel toeneemt, waardoor lopen erg lastig wordt. Soms is de plek dik.

Wat is het?

Een scheurtje in één van de middenvoetsbeentjes. Meestal ontstaat dit door geleidelijke, langere overbelasting. Bij militairen die ‘marsen’ lopen, komt deze klacht sneller voor, vandaar de benaming. Maar ook stress fractuur of vermoeidheidsfractuur zijn benamingen voor deze klacht.

Wat kan Expert Movement voor je doen?

De podotherapeut onderzoekt wat de oorzaak is van het ontstaan van de klachten en stelt vervolgens een behandelplan op. Je krijgt adviezen over hoe met deze klacht om te gaan. Soms is het nodig om een röntgenfoto te laten maken. Een goed schoenadvies is bij deze klacht zeker van belang en als er een verkeerde stand van het lichaam/voeten is, dan is het belangrijk dat die gecorrigeerd wordt. Dit kan goed met een BORGinsole podotherapeutische zool. Op deze manier zorgen we dat het breukje niet extra belast wordt en kan genezen.

Wil je zo snel mogelijk zelf een afspraak maken??? Ga dan naar de online agenda.

Klik hier voor mailen of bellen.