Expert MovementOnderkant hiel

Hielspoor

Welke klachten? 

Stekende en zeurende pijn vooral bij de eerste stappen; bijvoorbeeld als je uit bed komt of na een tijdje zitten. De eerste stappen zijn dan het pijnlijkst en daarna lijkt het alsof je er ‘doorheen’ kan lopen. Soms neemt de pijn weer toe naarmate je weer meer gaat lopen en staan gedurende de dag. Vaak kan je precies aanwijzen waar de pijn zit. De pijn kan behoorlijk heftig zijn; zodanig dat je anders gaat lopen om de hiel te ontzien.

Wat is het? 

De pijn wordt veroorzaakt door een ‘uitsteekseltje’ aan de onderzijde van het hielbeen. Bij veel mensen is dit uitsteekseltje aanwezig, maar niet iedereen krijgt er last van. Als er om de één of andere reden veel druk en/of wrijving aanwezig is op deze plaats, of er een verkeerde voetstand is, dan raakt het uitsteekseltje geïrriteerd. Als reactie daarop gaat het lichaam soms kalk afzetten op die plek.

Het is een klacht die erg lang kan duren, denk aan meerdere maanden. Vaak is het zo dat het ook lang duurt voordat de pijn helemaal weg is. Dus het advies is om niet te lang te wachten met het bezoeken van de podotherapeut.

Wat kan Expert Movement voor je doen? 

De podotherapeut onderzoekt wat precies de klachten veroorzaakt heeft en stelt een behandelplan op. Meestal worden er BORGinsole podotherapeutische zolen gemaakt die de voetstand corrigeren en een teveel aan druk of wrijving verminderen. Soms wordt als tijdelijke oplossing de voet ingetapet om onmiddellijke verlichting van de pijn te geven. Daarnaast krijg je een schoenadvies en tips en adviezen over hoe je het beste met de klacht om kunt gaan. Indien nodig worden er oefeningen meegegeven die het herstel bevorderen. Soms is ook de inzet van een fysiotherapeut of andere behandelaar nodig.

Lees ook het blog op deze website over dit onderwerp.

Beschadigde vetkamers

Welke klachten? 

Een drukkende pijn die over het algemeen aldoor aanwezig is. De klachten lijken erg op de klachten van hielspoor en worden daar ook vaak mee verward. De pijn kan op één plek zitten of een groter gebied beslaan. Meestal is de pijn erger wanneer je zonder schoenen loopt.

Wat is het? 

De onderkant van de voeten is beschermd met een relatief dikke vetlaag. Deze laag zorgt ervoor dat je niet ‘op de botten’ loopt en dat alle spieren, pezen, zenuwen etc. in je voet beschermd worden.

Door verschillende redenen kan deze vetlaag beschadigd raken. Door het ouder worden of door langdurige verhoogde druk onder de voeten. Maar bij veel mensen is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen.

Het vet van de vetlaag zit opgesloten in kleine ‘kamertjes’. De wanden van deze kamertjes kunnen beschadigd raken en dan blijft het vet niet meer op de goede plek zitten. Vervolgens ben je je natuurlijke bescherming kwijt en ontstaat er pijn.

Wat kan Expert Movement voor je doen? 

Het vet kan niet meer blijvend terug op de goede plek gebracht worden. Als tijdelijke oplossing kan met behulp van medical tape het vet zoveel mogelijk onder de hiel gedwongen worden. Deze oplossing is niet geschikt voor langere tijd, omdat de huid over het algemeen de plaklaag van de tape niet voor langere tijd zal verdragen. Deze oplossing passen we ook veel toe in afwachting van het gereed zijn van de BORGinsole podotherapeutische zolen.

Een BORGinsole podotherapeutische zool kan helpen om het vet op de gewenste plek te houden, zodat je minder last zult hebben. Daarnaast krijg je een schoenadvies en tips en adviezen over hoe je het beste met de klacht om kunt gaan.

Lees ook het blog op deze website over dit onderwerp.

Beklemde zenuw

Welke klachten? 

Vaak is er sprake van een brandend en/of tintelend gevoel of pijn. Het gevoel komt en gaat en soms straalt de pijn uit. Het is niet altijd duidelijk wat de klachten precies uitlokt.

Wat is het? 

Door je hele lichaam lopen zenuwen die ervoor zorgen dat bewegingen gemaakt kunnen worden of dat je bijvoorbeeld pijn, warmte en kou kan voelen. Bij deze klacht is de zenuw die door de hiel van de voet loopt, beklemd geraakt in het weefsel. Deze beklemming wordt meestal veroorzaakt door een verkeerde voetstand. Als de voet teveel naar binnen ‘doorzakt’, dan kan het hielbeen teveel druk geven op andere weefsels. Als dit precies de plek is waar een zenuw loopt, dan raakt de zenuw overprikkeld en voel je dat als een brandende, tintelende pijn.

Wat kan Expert Movement voor je doen? 

De podotherapeut achterhaalt wat precies de oorzaak van de overprikkelde zenuw is. Als dit helder is, dan is ook duidelijk wat je eraan kan doen. Meestal worden er BORGinsole podotherapeutische zolen gemaakt die de oorzaak aanpakken. Maar ook een goed schoenadvies is belangrijk. Wanneer de oorzaken zijn weggenomen, kan de zenuw weer tot rust komen en zullen de klachten afnemen.

Wil je zo snel mogelijk zelf een afspraak maken??? Ga dan naar de online agenda.

Klik hier voor mailen of bellen.