Expert MovementBiomechanisch sportonderzoek kinderen

Keywords: preventie, efficiëntie, optimaliseren en FUN!!!

Tijdens een bezoek aan de praktijk wordt in een uitgebreid gesprek samen met jou en je ouders in kaart gebracht wat je hulpvraag precies is. Dit kan bijvoorbeeld een blessure zijn, ben je superhard gegroeid en heb je daar last van, of misschien wil je wel de beste in je sport worden!

Het biomechanisch onderzoek bestaat uit het beoordelen van de bewegingsmogelijkheden van je voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Tevens wordt er gekeken naar hoe je staat en loopt. Dit doen we met behulp van vier high-speed camera’s zodat we zelfs de meest subtiele bewegingen die vaak niet met het oog zichtbaar zijn, kunnen beoordelen. Zonodig passen we podo-manuele therapie toe, maken we gebruik van de G-Walk sensor en beschikken wij over echo-apparatuur. Tevens vindt er een uitgebreide beoordeling van je schoenen plaats en krijg je hier een persoonlijk advies over.

Behandelplan

Vervolgens wordt het behandelplan opgesteld. Het kan zijn dat je BORGinsole® (podotherapeutische zolen) nodig hebt om via je voeten je bewegingen te corrigeren of te beïnvloeden. En soms is alleen een goed schoenadvies al voldoende om van je klachten af te komen of krijg je oefeningen mee. Of Kamili’s beweegspel! Ook komt het voor dat we samenwerken met bijvoorbeeld een trainer, fysiotherapeut, manueel therapeut of osteopaat om een optimaal resultaat te bereiken.

 

Ben je ‘nieuw’ bij ons en wil je graag een afspraak maken? 

Vanwege personeelstekort nemen wij op dit moment geen nieuwe cliënten aan. Zodra dit verandert, lees je dat hier.

BORGinsole

Bij Expert Movement Sportpodotherapie krijg je unieke zolen!

Nadat er een 3 D scan is gemaakt van je voeten, wordt er met behulp van de informatie van het onderzoek een digitaal ontwerp voor je BORGinsole® gemaakt. Vervolgens worden deze gerobotiseerd vervaardigd, zodat een perfecte pasvorm gegarandeerd is. De BORGinsole® zijn uit één stuk EVA materiaal vervaardigd, dat evengoed verschillende hardheden kan combineren. Het grote voordeel is dat er geen milieuonvriendelijke lijmen en oplosmiddelen meer nodig zijn. Ook het gebruik van leer en dus looizuur behoort tot het verleden. Een ander groot voordeel is dat de BORGinsole® gewassen kunnen worden in de wasmachine op maximaal 40 graden. Hygiëne is dus gewaarborgd.

Wat kan jij zelf doen?

Je kunt je sport pas goed uitoefenen als je lichaam goed kan bewegen.

Rennen, springen, lopen, het lijken allemaal gewone dingen.

Vaak merken we dat door het harde groeien, het soms ontbreken van goed beweeg onderwijs en het feit dat er minder buiten wordt gespeeld, geklimd en geklauterd wordt, kinderen de fundamentele motorische vaardigheden niet optimaal beheersen. Daardoor is het dan ook moeilijker om sportspecifieke bewegingen goed uit te voeren en kunnen er sneller blessures en pijntjes ontstaan.

Om deze fundamentele motorische vaardigheden goed onder de knie te krijgen, werken wij samen met ViSi Sports. Kinderen leren hier op een superleuke manier goed te bewegen, worden krachtiger, leniger en sneller, wat hun welzijn en sport weer ten goede komt.

Kan je niet wachten om mee te doen? Of wil je meer info of een gratis proefles? Neem dan contact op met ViSi Sports via de website.